В українців заведено заздалегідь підбирати меню новорічно-різдвяних 🎄 застіль, готувати на свята стільки, щоб стіл ломився від кількості різноманітних страв🥙 . За традицією, господині особливу увагу приділяють салатам🥗, більшість з яких заправляється майонезом.
📌Як відомо, страви з такою заправкою не можна зберігати довго. Улюблений багатьма «Олів’є» потрібно з’їсти протягом чотирьох годин❗️Навіть у холодильнику такий салат довго не протримається.
А що вже казати про теперішні реалії. Під час постійних відключень світла складно слідкувати за усіма нюансами зберігання продуктів.
🔹Аби допомогти вам вберегтися від отруєння, сімейна лікарка BodroClinic Анастасія Клєшанцова нагадала прості, але дуже важливі поради. Отже:
❌Найшвидше псуються деякі м’ясні готові продукти, як от ковбасні нарізки, котрі дістали з вакуумної упаковки.
❌Дуже небезпечними є розбиті яйця. Якщо таке яйце перебуває довго у вимкненому холодильнику, наприклад, добу, наслідки можуть бути важкими. Краще викидати розбиті яйця одразу.
❌Майонезні салати швидко псуються, тому краще їх з’їдати одразу, а не зберігати кілька днів у холодильнику. Особливо, якщо ще хтось взяв ложку, скуштував і потім поклав її назад, то це чудове середовище для росту бактерій.
❌Легко можна отруїтись соусами та відкритою консервацією. Домашній майонез на основі яєчних жовтків взагалі не можна зберігати у холодильнику. Термін придатності будь-якого соусу із сирим яйцем — один день.
❌Креми, особливо зі сметани чи з іншими молочними продуктами, краще робити у невеликих кількостях, бо вони швидко псуються.
❌Сире м’ясо та рибу одразу зберігайте в морозилці. Однак, якщо вони вже розморозилися, то їх слід або одразу приготувати, або викинути. В жодному разі не готуйте страву з м’яса, яке вже почало псуватися.
Перш за все лікарка радить користуватися правилом: запах і вигляд — це перші маркери свіжості продуктів.
Бережіть себе❗️Нам ще святкувати Перемогу❗️